Allmänt

Det är rätt tid att investera i esport

By

on

Värdet av den globala esportmarknaden har mångdubblats bara de senaste åren och möjligheterna att ta del av den växande sektorn blir allt fler. Att investera i esport har både bland företag och privatpersoner blivit allt populärare och har gett en helt ny dimension för investerare. Man pratar ofta om att man via esporten har möjlighet att nå ut till en generation och kundgrupp som i normala fall är väldigt svåra att nå.

Marknaden växer i rasande takt

Idag märks esport av i samhället på ett helt annat sätt än tidigare och det blir allt tydligare att det är en ”sport” som är här för att stanna. Bara det senaste året har exponeringen ökat markant. Du kan idag bland annat följa den svenska elitserien i cs:go via Sportbladet, eAllsvenskan via Dplay och inte nog med det så är några av världens största influencers esportproffs.

Utöver att esporten har tagit sig in i vardagsrummet så ser vi allt fler bolag och företag som väljer att investera i och marknadsföra sig genom esporten. Ett par kända exempel är Mastercard som blev den första globala partnern till speltiteln League of Legends, Unibets samarbete med Astralis och Coca Cola som har sponsrat en mängd olika esportinitiativ.

Esport på börsen

För privatpersoner har det idag blivit möjligt att i en betydligt större grad kunna exponera sig mot esport inom sina investeringar. Bara de senaste åren har en mängd renodlade esportbolag tagit sig ut på börsen. En hel del utländska bolag men även ett par spännande svenska satsningar.

Att investera i aktier inom esport kan i många fall innebär att man får satsa sina pengar i så kallade ”förhoppningsbolag”, där den stora vinsten oftast ligger längre fram i tiden. Många av bolagen som tagit sig ut på börsen senaste året är så kallade startups med nya koncept som behöver både testas och utvecklas för att nå sin fulla potential.

Vill man exponera sig mot esport så gäller det att läsa på. Det startas nya satsningar på löpande band och det gäller att hitta dom guldkornen som kan tänkas bli nästa stora grej.

Recommended for you