Esport betting

Är du intresserad av att betta på esport? Här guidar vi dig till de bästa bettingsidorna och i nyhetssektionen uppdaterar vi dig på de senaste bonusarna och kampanjerna som du kan använda för att få ut mer av ditt bettande.

Samtliga bettingsidor nedan har svensk spellicens.


unibet esport betting

Unibet är ett av Sveriges största spelbolag som erbjuder betting på alla sport och inte bara esport. Här hittar du betting på alla de största esport-spelen såsom CS:GO, LoL, Dota 2, Overwatch och mycket mer. Unibet har också ett stort intresse inom esporten, där de sponsrar stora event och esport-lag.

☑ Registrera dig snabbt med BankID.
☑ Bra överblick och navigation.
☑ Stort utbud av esport-spel.


betfair esport betting

Betfair är ett enormt spelbolag som är välkänt över hela Europa. Här får du de bästa förutsättningarna med ett stort spelutbud för att betta på esport. Betfair har ofta de bästa oddsen på många sporter och är därför ett mycket bra val även om du gillar att betta på annat än esport.

☑ Alltid höga odds på alla sporter.
☑ Ett spelbolag som håller i längden.
☑ Erbjuder ofta odds boostar och bonusar.


888 esport

888 Sport har en stor avdelning bara med esport och är därför en av våra favoriter. Där hittar du alla de största spelen samt även några av de mindre kända och vanliga spelen inom esport. Hos 888 får du en riktigt bra bettingmiljö och mängder med roliga erbjudanden att utnyttja.

☑ Gammalt och pålitligt spelbolag.
☑ Stort spelutbud med massor av betting.
☑ Har alla de största spelen.


betsson betting esport

Betsson är ett av Sveriges största spelbolag och de har naturligtvis ett riktigt bra utbud med spel inom esporten. Där finner du allt från CS:GO till Dota 2, LoL och Overwatch. Betsson har även en bra funktion där du kan bygga din egen spelkombination med olika bets i en och samma match.

☑ Ett av Sveriges äldsta och största spelbolag.
☑ Bra spelutbud med de största spelen.
☑ Bra utbud med olika bets för varje match.


18+ Spela ansvarsfulltStödlinjen.se – Regler och villkor gäller hos alla spelbolag.


Besök sajten E-sportbetting om vill fördjupa dig i esport betting, lära dig mer om de populära spelen och se aktuella odds och bonusar.

Om esport betting

Har du aldrig tidigare testat betting på esport? Det är väldigt enkelt, framför allt sedan de flesta spelbolag och bettingsidor anslutit sig till betaltjänster som BankID, Swish och Trustly. Idag kan du registrera dig på en bettingsida på bara ett par minuter och sedan kan du betta på vilken esport-match du vill.

Så här går det till:

 1. Välj en bettingsida som har de spelen du känner till och som du vill betta på
 2. Använd Bank, Trustly eller Swish för att registrera dig.
 3. Ange en gräns för insättningar så att du inte spelar för mer än du tänkt.
 4. Undersök vilka bonusar spelbolaget har och utnyttja de som passar dig.
 5. Klicka dig vidare till all esport och välj den match du vill betta på.

Spelbolag med eller utan licens

spelbolag utan licensDet är viktigt att känna till att samtliga spelbolag nu måste ha en svensk licens för att få verka på den svenska marknaden. Men detta innebär inte att det är olagligt för dig att spela vart som helst. Du kan spela hos vilka spelbolag du vill, med eller utan licens, Det enda du behöver tänka på är att spelbolaget måste ha en spellicens inom EU, annars är inte dina vinster skattefria.

Börja betta på esport

När du registrerat dig och gjort en insättning så ska du hitta det evenemang, turneringen eller mästerskapet som du vill betta på. Välj fördelaktigt ett spel som du har kunskap om och framför allt där det finns esport-lag som du känner till. Om du inte är bekant med vare sig spelet eller lagen så bör du läsa på, lära dig spelet och vilka lag som är bäst i sin serie.

Kolla alltid på statistik så mycket data som möjligt, för att kunna bilda dig en bra uppfattning om vilket lag som sannolikt vinner matchen eller turneringen. Du ska aldrig chansa i esports betting, du ska alltid skaffa dig kunskap och information så att du verkligen tror på varje bet du placerar.

5 viktiga saker att tänka på

 1. Bonusar är nästan alltid förenade med omsättningskrav, så tänk dig för innan du använder en bonus.
 2. Bokför ditt bettande så att du har koll på hur mycket du vunnit, förlorat och vad du verkar göra bra respektive dåligt.
 3. Sätt upp regler för ditt bettande, som t.ex en gräns för varje bet eller hur många matcher du bettar på i veckan.
 4. Spela aldrig för mer än vad du har råd att förlora och acceptera alltid dina förluster.
 5. Kombinera bets för högre odds i stället för att betta på singelmatcher.
 6. Läs alltid esport nyheter för att hålla dig uppdaterad på turneringar, lag och formen.

Om bettingsidor med esport

Sedan den 1 januari 2019 så kräver Spelinspektionen att samtliga bettingsidor ansöker om spellicens, för att få driva sin verksamhet i Sverige. Detta innebär att många nischade bettingsidor inom esport har valt att inte ansöka om licensen, utan fokuserar mer på den globala marknaden. Men det kommer garanterat att komma nya bettingsidor efter hand, som ansöker om licensen.

Idag är det framför allt de stora spelbolagen som är det bästa alternativet för dig som vill betta på esport i Sverige. Exempel på dessa är Unibet, Betsson, NordicBet, Betway, Betfair med flera. Dessa är väldigt snarlika och de har i stort sett samma spelutbud. Se flera bettingsidor och spelbolag som har licens i Sverige.