Call of Duty

Elitsoldater coachar Splyce och Toronto Defiant

By

on

Vad gör du om du vill bli bäst på någonting? Jo, ta hjälp av de bästa. Exakt så resonerar OverActive Media som äger esport-lag som Splyce och The Toronto Defiant. Därför har man nu anlitat amerikanska elitsoldater med många år på nacken inom riktig krigsföring, ledarskap och militära strategier.

Det viktigaste enligt Sauer – Ledarskap

35-åriga Patrick Sauer gick med i amerikanska marinkåren när han var 18 år och han skickades sedan till Afghanistan, där han gjorde tre rutter som marinsoldat. Sauer fortsatte som marinsoldat i 16 år, mestadels i Special Operations Command, där han reste både runt om i världen och inom USA.

Efter alla dessa år vill Sauer ta det lite lugnare och han vill därför fokusera på esport. Där hoppas Sauer att kunna dela med sig av vad han lärde sig inom riktig krigsföring, som han menar ska vara applicerbart inom esporten. Enligt Sauer så tror han att en viktig nyckel är ledarskapet i ett team och inom marinkåren så är ledarskap inget man tummar på.

Framgångssagan fortsätter

OverActive Media ser framgångarna i detta och hur deras lag formas till det positiva. Därför har man valt att ta in ännu en marinsoldat, Thomas Hall, för att sprida ännu mer av värdefull kunskap. Tillsammans arbetar Sauer och Thomas Hall för att undervisa dessa unga killar i ledarskap, relationshantering och konfliktlösningsförmåga. Egenskaper som de lärt sig att värdera högt under sina sammanlagda 21 år som soldater.

”Den här typen av omedelbar verkan och resultat är mycket svårt att uppnå”

Splyce grundaren och OverActives vice VD, Marty Strenczewilk, säger att han märkt tydliga resultat sedan de startade med coachningen av Patrick Sauer och Thomas Hall. Nyligen, den 17 mars, slutade Splyce tvåa i Call of Duty World League Fort Worth-turneringen. Där en fantastisk framgång där Splyce som lag känner att deras coachning givit resultat.

”Den här typen av omedelbar verkan och resultat är mycket svårt att uppnå”, säger Strenczewilk. Så nu ska OverActive Media fortsätta med coachningen och fokusera på främst Call of Duty och League of Legends. ”Självklart gör vi saker med andra spel också, men vi kan inte arbeta effektiv med alla på en gång, vi måste börja någonstans.”, tillägger Strenczewilk.

Recommended for you