Allmänt

Esport betting – En guide

By

on

För varje år som går växer esporten både vad gäller antal utövare och storlek på publik. Ett tydligt tecken på att esport blir allt mer mainstream är att det numera hos de flesta spelbolag faktiskt går att betta på esport. Hos en del spelbolag är dessutom utbudet av odds på esport större än vad det är på de flesta andra sporter.

Hur hittar jag en sajt med betting på esport?

Eftersom de allra flesta spelbolag numera erbjuder betting på esport är det inte särskilt svårt att hitta en sajt med odds på esport. Dock kan utbudet av odds på esport variera ganska mycket mellan olika sajter. En del bettingsajter kan ha odds på varenda match i olika regionala turneringar medan andra endast har odds på matcher i de allra största mästerskapen.

Av den anledningen är det alltid bra att kolla upp utbudet av odds på esport innan du väljer vilken sajt du ska spela på. Framför allt om det är någon särskild turnering du är intresserad av att betta på. Hos snabbtspel.se hittar du en del av de casinon som erbjuder betting på esport.

Vad går att betta på inom esport?

Precis som vid betting på andra sporter som fotboll, ishockey och tennis finns det även inom betting på esport flera olika marknader. Dock ska sägas att det hos många spelbolag endast går att spela på vilket lag som kommer att vinna en match. Men, det finns sajter med ett betydligt större utbud av marknader.

I CS:GO går det till exempel att spela på vilket lag som kommer att vinna varje enskild karta. Vid stora turneringar som League of Legends World Championships kan det finnas en rad olika marknader. Bland annat går det att spela totala antalet tagna kills, totala antalet dräpta dragons, vilket lag som först dräper en dragon på en karta samt vilket lag som förstör första tower.

Vilka turneringar går det att betta på?

Vilka turneringar som går att betta på skiljer sig som sagt mellan olika sajter. Men, generellt sätt kan man säga att de stora turneringarna inom League of Legends, CS:GO och Dota 2 nästan alltid går att betta på.

Till dessa hör bland annat LoL World Championship och CS:GO-turneringar som ESL Pro League, Intel Grand Slam och LPL Pro League. Bland Dota 2-turneringarna hittar vi bland annat de stora majortävlingarna, China Professional League och så givetvis The International, även känt som inofficiella världsmästerskapen i Dota 2.