Allmänt

Gymnasium som erbjuder program med inriktning E-sport

By

on

Gymnasium tar vara på E-sporten

E-sporten har gått från att vara instängt på ett sovrum till att förflyttas till stora arenor där tusentals spelare samlas för att spela tillsammans och mot varandra. De spelare som är eller blir riktigt framgångsrika blir behandlade som superstjärnor. Därför söker sig även många till E-sporten med drömmar om att lyckas stort. Detta har därför flera gymnasium runt om i Sverige snappat upp och tagit vara på genom att erbjuda specificerade program som riktar in sig på E-sporten.

Här kommer en lista över alla de skolor som erbjuder denna möjlighet:

– Arlandagymnasiet i Märsta, Stockholm

Detta är Svergies största E-sportsutbildning, skolan erbjuder träning varje dag. Detta är en utbildning som riktar sig till dig som har erfarenheter sen innan.

– Voxnadalens gymnasium i Edsbyn

Denna utbildning läses under Teknikprogrammet, här blir du medlem i ett skollag och får i årskurs tre anordna en större tävling eller ett event.

– NTI-Gymnasiet i Sundsvall

Här går du Teknikprogrammet eller Estetiska programmet där du kan inrikta dig på att träna specifikt på spelen Heartstone och League of Legends.

– Hagströmska gymnasiet i Falun

Denna utbildning är inte programbunden och fokuserar mer på personlig utveckling med hjälp av tränarna Kim ”Drayich” Larsson och Mats ”Blewd” Nilsson.

– Fria läroverket i Karlstad

Läses under Teknikprogrammet och El- och energiprogrammet. Detta är en ny utbildning med fokus på mental och fysisk hälsa.

– Grillska gymnasiet i Örebro

Erfarna lärare och ett samarbete med Property, Zowie – A brand by BenQ och Respect all Compete/Code of Conduct. Läses under El- och energiprogrammet.

– Örkelljunga utbildningscentrum i Örkelljunga

– Eberteinska gymnasiet i Norrköping

– Teknikum i Växjö

– Aleholmsskolan i Sävsjö

– Bobergsgymnasiet i Ånge