Fortnite

Fortnite-VM: 1 miljard i potten

By

on

Att Fortnite är ett av världens just nu största spel har nog ingen lyckats undgå. Men nu satsar Epic Games på att verkligen sätta Fortnite på esport-kartan. Hur? Genom att lägga 1 miljard i prispotten!

125 miljoner dollar till överlevarna

De flesta inom sporten trodde nog inte att Epic Games skulle gå ut riktigt så hårt, utan låta spelet växa till sig inom sporten. Men Epic Games kör all in nu och organiserar ett Fortnite-VM där de bästa spelarna delar på 125 miljoner dollar (927 miljoner kronor). Kvalet till mästerskapet startar i April och sedan spelar deltagarna under 10 veckor fram till slutet av juli. Då hålls VM-finalen av Fortnite i New York och den sista överlevaren i den finalen får åka hem med hela 28 miljoner kronor.

Men det är inte bara vinnaren som får en rejäl summa pengar. Under finalhelgen så ligger det hela 280 miljoner kronor i potten, som fördelas ut till vinnare i delfinaler. Detta är en ovanligt stor satsning för ett helt nytt spel inom esporten, men Epic Games är övertygade om att detta sätter Fortnite på listan över populära esport-spel.

Ett strategiskt drag mot EA Games

Enligt Aftonbladet så tror man att detta extrema beslut är ett strategiskt drag för att få en nytändning för spelet. Epic Games har tydligen tappat spelare till det nya spelet Apex Legends, som är snarlikt i sin uformning. Apex Legends är snyggare och har flera karaktärer med olika färdigheter, något som fått fler och fler spelare att lämna Fortnite.

Det är även stora Twitch-streamare som lämnat Fortnite och börjat streama Apex Legends, vilket också oroar Epic Games. Detta strategiska drag görs nog också på grund av att man känner oron för hur stort EA Games kan göra spelet, med sina enorma resurser.

Recommended for you