Fortnite

Guide: Enklaste sättet att vinna i Fortnite

By

on

Är du frustrerad över att sällan eller aldrig vinna matcher i Fortnite? Vi har tittat närmare på guider, tips och tricks för hur du enklast vinner matcher i spelet.

Vi har valt en guide av en populär Youtuber vid namn Mikado, som spelar framgångsrikt i Fortnite och League of Legends. Guiden hjälper dig att bli bättre taktiskt som spelare, vilket vi tycker är den bästa vägen att ta för att snabbare bli en bättre spelare. Ren ”skill” kommer alltid med tiden och kräver tusentals timmar att uppnå.

Mikado poängterar att taktiken är allt annat än ”Flashig” och rolig, det är ren och skär taktik, inget annat. Denna taktik handlar inte om att döda så många andra spelare som möjligt, den handlar om att undvika dem så mycket som möjligt. Det handlar helt enkelt om överlevnad.

Fördel – 7.1 headset

Skaffa ett headset med 7.1 surround, så hör du exakt vart ifrån skott kommer och från vilket håll du hör fotsteg. Detta är oslagbart för att du ska vara medveten om vad som händer runt omkring dig i spelet.

Hoppa sent på kartan

Vänta så länge du kan med att hoppa, till slutet av kartan. Det är färre spelare som hoppar på slutet och under tiden som du är kvar på bussen, så är det flera andra spelare som kommer att dö. Du kan aldrig ta skada så länge du väntar.

Undvik större städer och spelare

De flesta spelare försöker att landa i större städer för att det finns mer kistor och vapen där. Men här väljer Mikado en mer konservativ taktik och menar att det bästa du kan göra är att undvika andra spelare genom att landa på enskilda byggnader utanför de större städerna. Titta runt omkring dig och se vart andra spelare planerar att landa, välj en plats där ingen annan spelare kommer att landa.

vart du inte ska landa i fortnite

Grundläggande vapen

Det är inte i de större städerna som du hittar de bästa vapnen, det finns bara ett större utbud av ”loot”. Många av de mindre byggnaderna innehåller också mängder av kistor och loot och här gäller det att så snabbt som möjligt hitta grundläggande utrustning. Shotgun, assault rifle och ett sniper gevär.

Hagelgeväret är det kraftfullaste vapnet du kan använda när du är nära en spelare. Assault rifle (maskingevär) är bäst på medeldistans, framför allt när motståndaren har upptäckt dig och det blir ”duell”. Sniper geväret är det bästa vapnet på långa distanser, framför allt mot andra spelare som ännu inte upptäckt dig. Tänk dock på att du måste sikta något över spelarens huvud för att få headshot, då skottet tappar höjd på distans. Tänk också på att sikta något framför en springande spelare, då det tar ett par tiondelars sekund för ett skott att nå fram till spelaren.

Färgvärden för vapen – I ordningsföljd

Grått – Dåligt
Grönt – Normalt
Blått – Bra
Lila – Mycket bra (Epic)
Gult – Bäst (Legendary)

Spela defensivt

Hör eller ser du en annan spelare? Ta det lugnt och vänta! Spring inte omkring för att försöka hitta den andra spelaren eller attackera om du inte behöver. Stanna bakom en vägg eller ett föremål och bara vänta tills spelaren kommer till dig eller springer iväg. Om spelaren kommer så kan du överraska denne och försök att direkt träffa huvudet så att spelaren inte hinner göra skada på dig eller döda dig först. Hålla dock koll på cirkeln så att du inte inte sitter och väntar för länge.

Var uppmärksam och rörlig

Förr eller senare så måste du börja springa mellan platser och byggnader över det öppna landskapet. Du måste också se till att röra dig mot cirkeln för att inte bli dödad av ”stormen”. När du gör detta, var uppmärksam! Titta hela tiden runt omkring dig för att se om det kommer andra spelare. Spring aldrig i en rak linje, växla riktning och hoppa lite hela tiden. På det viset blir det svårare för andra spelare att träffa dig om de ser dig först.

Vänta, vänta, vänta

Se till att hålla dig i cirkeln och vänta så länge du sitter säkert. Hitta en bra byggnad och bygg in dig så att ingen annan spelare kan komma in i byggnaden utan att du hör det. Ta dig till taket på byggnaden och skaffa dig en utsiktspunkt där du kan titta runt över landskapet, för att se om det kommer andra spelare mot din byggnad. Om du har sniper gevär så kan du försöka att döda dessa innan de ens når din byggnad.

Förflytta dig inte innan du ser hur cirkeln förflyttar sig och om du hamnat utanför cirkeln. Om du måste förflytta dig så välj alltid den säkraste vägen!

Se till att alltid ha ryggen fri

Det bästa sättet att hålla koll på din omgivning är att hålla dig i utkanten av cirkeln. Spring runt utkanten och se till att alltid ha ryggen mot cirkelns utkant. På det viset så vet du att du har ryggen fri och du kan fokusera bättre på din omgivning.

Spring inte fram till stora loots

Om en spelare blivit dödad så skapas dessa enorma loot-högar med vapen, ammunition, utrustning och annat som spelaren haft på sig. Spring inte fram till högen direkt, vänta på håll och se om en annan spelare kommer. Du kan då använda denna hög med loot som en fälla, för att döda andra spelare. Gå inte fram innan du är helt säker på att ingen annan spelare är i närheten.

Sammafattning

Spela defensivt, var försiktig, var tyst, vänta och ha tålamod. Försök att undvika andra spelare och att skjuta och duellera med dem. Håll dig gömd och så osynlig som möjligt och skjut bara om du känner dig säker på att du kommer att träffa och att du har ett övertag. Attackera framför allt inte om du vet att du har dåliga vapen (grå eller gröna).

Ha inte bråttom med vapen! Taktiken är att inte hamna i strid med andra spelare! Håll dig i utkanten och se till att ha ryggen fri. Ta inga onödiga risker och var uppmärksam på din omgivning.

Lycka till!

victory royale vinnare i fortnite