FIFA

EA och UEFA skapar e-Champions League

By

on

Nu är det klubbat och klart att EA och UEFA anordnar en Champions League-märkt FIFA esport-turnering som kommer att äga rum nästa år. Man har också redan bestämt att turneringens final hålls i Madrid, en dag före den riktiga Champions League-finalen. Prispotten för FIFA 19 eChampions League är satt till 280.000 dollar (över 2,5 miljoner SEK), där vinnaren får 100.000 dollar (över 900.000 SEK) ur potten.

Snabba ryck från EA efter brutet samarbete med Konami

EA Sports lyckades med att säkra licensieringsrättigheterna för Champions League så fort att UEFA bröt samarbetet med Konami och Pro Evolution Soccer. Då FIFA är ett mycket mer populärt spel för fotboll än PES, är det föga förvånande att EUFA tagit detta beslut.

Detta är en förlängning av förlagets nya partnerskap med UEFA. Tidigare hade Konami de exklusiva rättigheterna till Champions League och Europa League med Pro Evolution Soccer serien. Där körde de även sin egen esport-tävling i samarbete med UEFA.

Men tidigare i år avslutade UEFA sitt partnerskap med Konami och gav i stället licensrättigheter till EA Sports för FIFA 19, vilket givetvis kommer att stärka EA’s konkurrens-styrka ännu mer. EA passar även på att anordna turneringar för några av de största ligorna, som ePremier League, eMLS och eSuperliga turneringar.

Regler för UEFA eChampions League

Det är beslutat att turneringen kommer att vara exklusiv för PlayStation 4-spelare och det är det kommer att bli den näst största FIFA turneringen i världen, efter e-VM i fotboll.

Turneringen börjar med kvalificering online och en knockout-turnering som kommer att bestämma de åtta del-finalisterna. Dessa reser sedan till Madrid för att tävla den 31 maj, en dag innan Champions League-finalen äger rum i samma stad. IDet som skiljer FIFA Champions League från de övriga FIFA-turneringsreglerna, är att lagen måste skapa Ultimate Team squads. Detta med hjälp av ett visst antal riktiga fotbollsspelare som spelade i Champions League på riktigt i år.

Källa: https://esportsobserver.com/ea-sports-uefa-echampions-league/