Fortnite

Avslöjande: Fortnite i Världscup 2019

By

on

Epic har precis avslöjat sina planer inför Fortnite esports 2019 där de lovar att vem som helst ska ha möjligheten att få vara med och chansen att vinna världscupen i Fortnite 2019. Alltså kommer inte lag eller sponsorer att kunna köpa sin väg in utan detta ger vem som helst chansen att få $100,000,000 som är prispotten för denna esportscup.

Grupper/lag kommer att bjudas in också även om det främst kommer förekomma solo-spel samt duo. Mer information och ett mer detaljerat schema för nästa års världscup kommer att släppas i Augusti.

Vad är Fortnite?

Fortnite är ett överlevnadsspel som utvecklats av spelbolaget Epic Games samt People Can Fly. Battle Royale, som spelet även heter, släpptes 2017 där 100 spelare går in i ett spel och ska därefter försöka bli den enda som överlever. Under spelets gång gäller det att finna utrustning och vapen för att överleva därefter finna andra spelar och ha ihjäl dem för att komma ett steg närmre vinsten. Spelet är väldigt tydligt och framåt vilket gör att spelet även får sådan dragningskraft till sina spelare.

Battle Royale är det största spelet som Epic Games gjort och när spelet släpptes fick det över 2 miljoner spelare under endast två veckors tid. Dock har Fortnite fått kritik, detta främst för att det är mycket likt PUBG (PlayerUknown’s Battlegrounds). Epic Games har senare bekräftat att spelet är inspirerat av PUBG.